Här kommer bilderna från själva balen, nu när jag visat processen kring att skaffa klänningen. Balen hölls den 16e November inne på Livrustkammaren, där vi dansade och åt i två lite större stensalar. Hade aldrig varit i de salarna tidigare så det var kul att se delar av museumet som jag inte sett, trots att jag varit på besök där massvis genom åren. 
 
Balen började med drinkar och mingel nere bland vagnarna. Det var mycket folk, inte konstigt med tanke på att eventet sålde slut jättefort! Här fick man ta kort så vi var flera som passade på, man ville ju ha några bilder på klänningen och håret, även om de blev lite suddiga i mörkret :-)
 
 
 
 
 
Gästerna delades upp i två grupper eftersom vi var så många. Min grupp fick dansa första vändan, då det blev danser från renässansen till 1600-talet. Därefter blev det en paus då vi gick till en stor välvd sal där det hade dukats upp med tilltugg, dessert och vin, för att sedan avslutas med en till vända i dans-salen med fokus på danser mellan 1600-1800-tal. Tiden gick så otroligt fort, som det lätt gör när man har roligt! 
 
Från middags-salen under pausen
 
Jag lyckades få en någorlunda bra bild på frisyren och sminket med innan jag lämnade hotellet. Bodde på hotell Lord Nelson i Gamla Stan, riktigt trevligt litet hotell mitt på själva huvudgatan så promenaden till slottet tog bara några minuter. Efter balen blev det en sväng på mina tre favoritställen Lasse i Gatan, Aifur och Sjätte Tunnan :-)
 
Hoppas att det blir en bal nästa år också! Jag fick mersmak, är det någon som har tips på andra liknande baler så lämna gärna en kommentar med förslag. Tycker det är så bra att det finns ett starkt historieintresse, och att folk arrangerar såna här typer av events. Det håller historien vid liv!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress